Tidplan

Det nya insamlingssystemet införs i Tanum kommun under 2024. Fram tills att du får nya kärl kommer sophämtningen att flyta på som vanligt. Under Frågor & svar, längst ner på startsidan, har vi samlat mycket information. Känner du dig osäker så är det bara att höra av dig till oss!

Titta på de nya sopkärlen

Stationär utställning av kärl och abonnemang på Tyft återvinningscentral.

Infotidning i din brevlåda

Läs om det nya insamlingssystemet och vad det innebär för dig. Tidningen skickas till berörda hushåll i Tanums kommun under januari.

Kärlbroschyrer

Kärlbroschyr i din brevlåda

Vilka kärl du får beror bland annat på framkomligheten till din fastighet. I slutet av mars kommer du att få en kärlbroschyr med information om vilka kärl du får.

Visningsturné

Vi kommer att åka ut på turné i Tanums kommun och visar då upp kärlen och våra fordon för dig. Mer information om datum, tid och plats kommer.

Sorteringsguide

I samband med att dina nya kärl kommer får du också en sorteringsguide. Här kan du läsa om hur du ska tänka för att sortera rätt.

Säg hej till dina nya kärl

Dina nya kärl levereras och du kan börja använda dem. Gamla kärl hämtas av oss på RAMBO och går till återbruk/återvinning.

Vanliga frågor & svar

Du kan börja använda kärlen när du fått dem.

Det nya insamlingssystemet kommer att införas i Sotenäs att införas under år 2023 och Tanum 2024.

Du får information hem i brevlådan inför och när det är dags för dig att välja abonnemang. Vi kommer att göra vårt yttersta för att hjälpa till i övergången till det nya systemet men ber om tålamod.

Vänta gärna med frågor om kärlplacering etc. tills vi kommer till din kommun och har kartlagt framkomligheten i området. Tills dess att förändringen kommer till dig fortsätter sophämtningen som vanligt enligt nuvarande insamlingssystem.

Kontakt

Öppet vardagar: kl. 08.00-16.00
(Lunchstängt kl. 12.00–13.00)